Нека ни е честит и вековит денешниот празник!
Бог се јави!
Од срце им честитам на Кире Велинов од Карбинци, Жарко Михајловски од Долни Балван и Филип Стоиловски од Таринци, кои први стигнаа до светиот крст и им посакувам многу здравје, среќа и бериќет.
Македонската традиција е жива и ќе продолжи и во иднина!
Нека е за многу години празникот Богојавление - Водици!