Во духот на спортот и традицијата трет пат годинава традиционално се одржа турнирот во борење во Општина Карбинци по повод Денот на Општината – Спаовден.
Над 70 учесници беа дел од турнирот кој е во организација на двата боречки клуба од нашата општина.
По повод празникот на општината се одржа и Свечена седница на Советот на општина Карбинци со една точка на дневен ред.