Вечерва со дел од црковниот одбор од село Таринци одржавме состанок на кој се започнува со иницијатива за доизградба на црквата ,,Св.Димитриј".

Општина Карбинци преку одлука на Советот ќе биде првиот донатор за почеток на изградбата на овој црковен храм.
Со верба во Бога!