Оваа година за прв пат во Општина Карбинци се организираат Бадникови поворки.


Со радост Ве повикуваме да ни се придружите на 6 јануари 2024 година во 09:30 ч. во Храмот "Вознесение Христово" во Општина Карбинци.

Бадниковата поворка ќе се движи од Храмот "Вознесение Христово" низ с.Карбинци до Плоштадот кај споменикот "Гено Војвода" во Општина Карбинци.

На Бадниковите поворки, добредојдени сте сите! Заеднички да го прославиме Христовото раѓање!