Денес прв слој асфалт после 40 години добива главната улицата во Таринци долга 300м или вкупна површина од 2600м2.

Атмосферска канализација и тротоарско решение се дел од проектот.

Во утрешниот ден ќе следи и втор слој асфалт со што ќе биде комплетно завршен овој проект.

"Нашите ветувања се реализираат, потребите на жителите се на прво место" истакна градоначалникот на општина Карбинци Виктор Паунов.