На денешниот убав празничен ден, Св.Трифун, официјално беа отворени
училишните врати за дечињата во целосно реконструирано, доградено
и опремено со современ училишен инвентар, подрачното училиште "Страшо Пинџур" во с.Таринци.
Децата се нашето најголемо богатство и сите сме должни да дадеме сè од себе, за да им оставиме подобар свет, да им овозможиме услови каде може безгрижно да растат и да ги уживаат своите права!
слика
слика
слика
слика